Kiekvieno gyvo organizmo ląstelėje yra vanduo. Todėl ir žmogus, tuo labiau vaikas, negali gyventi be vandens.
Priklausomai nuo to, kokia vandens kokybė, priklauso ir procesai, kurie vyksta mūsų organizme. Prastas vanduo visada iššauks patogenų dauginimąsi mūsų organizme.
Kokį gi vandenį gerti? Kokiame maudytis? Koks vanduo tinka maisto ruošimui?
Grįžkime šiek tiek į praeitį, t.y. į viduramžius. Tais laikais nebuvo dar vandentiekio ir kanalizacijos, tad kaip ir iš kur žmonės naudodavo vandenį? Atsakymas paprastas! Visi naudojo šaltinių (upių, ežerų) vandenį! Todėl tuometinis 16-metis jaunuolis galėdavo ne tik pakelti kalaviją viena ranka, bet ir juo muosikuoti bei kautis.
O dabar grįžkime į dabartinius laikus: duokime 16-mečiui panešti 20 kg krepšius iš parduotuvės iki namų! Kas bus? Vaikas pavargs nenuėjęs nei pusė kelio.
O dabar pateiksime dar šiek tiek chemijos žinių apie vandenį, kurį vartojate.
Artezinis/gręžinio vanduo turi daug fluoro, jis yra kietas, jame mažai ištirpusių mineralų. Vandentiekio vanduo irgi yra iš gręžinio, todėl jis papildomai yra chloruojamas (daje sintetiniu chloru, kuris neturi druskos paskonio ir yra agresyvus gamtos organizmams).
Kitas vanduo, tai daug chloro turintis vanduo, mineralinis vanduo. Jame daug ištirpusių mineralinių druskų, todėl jo ir skonis druskingas. Tokiame vandenyje daug elektrolitų, todėl jis tinkamas naudoti, po organizmo išsękimo, tačiau ne nuolatiniam vartojimui.
Ir pagaliau - šaltinio vanduo! Jame yra ir fluoro ir chloro balansas, todėl augalai, laistomi tokiu vandeniu, auga sparčiausiai ir sveiki.
Netikite?
Išbandykite!
Komentarze
Prześlij komentarz